Uw slimme alleskunner voor materiaalcertificaten

 

U kunt CAS toepassen bij...


Verkoopondersteuning

CAS kan worden ingezet bij verkoop(ondersteunende) processen. Doordat alle informatie in CAS genormaliseerd is naar één taal en type meeteenheid, werkt het zoeken uiterst gebruiksvriendelijk. Tevens bevat de applicatie geavanceerde zoekfilters, welke het mogelijk maken om voor iedere (verkoop)medewerker de juiste data te achterhalen. Het inschakelen van een kwaliteitsexpert om het juiste product voor de vereiste toepassing te vinden, is dus niet per definitie noodzakelijk. Wilt u liever bepaalde informatie binnen uw organisatie afschermen? Dan is dit ook geen probleem. U kunt per afdeling aangeven welke informatie wel/niet beschikbaar is en voor welke situaties u juist wél een kwaliteitsexpert wilt betrekken. Wenst u niet direct een origineel certificaat te delen met een klant? Dat kan door een universeel "CAS concept certificaat" af te drukken. Lees hieronder meer over Concept Certificaten printen. 


Kwaliteitscontrole

Dankzij de normeringsprofielen die uw kwaliteitsafdeling zelfstandig kan aanmaken, is het mogelijk om de materiaalcertificaten te controleren en selecteren op individuele chemische en mechanische eigenschappen. Het resultaat is een snelle én betrouwbare kwaliteitscontrole. Hierbij kunt u denken aan:

1) Automatische controle; door de CAS 'normeringsprofielen' toe te passen kunt u eenvoudig CAS laten berekenen:

  • of er afwijkingen zijn in de afgelezen norm en/of specifieke CEV / PCM waarden of in verhouding tot de door CAS berekende waarden.
  • of herwaardering zinvol is. 

2) Normen vergelijken; bepaal of staal, beoordeeld met buitenlandse kwaliteitsnormen (bijvoorbeeld X-normen) valt binnen de kwaliteitseisen van een Nederlandse norm.

3) Geavanceerd zoeken; uitgebreide zoekmogelijkheden op specifieke eigenschappen zoals Z-testen, ultrasonische testen, PCM-waarden, of één van de drie gemeten mechanische testwaarden. Bouw een filter langzaam op door te starten met afmetingen & kwaliteit en ga vervolgens steeds dieper filteren in de grote hoeveelheid informatie over uw materiaal.

4) Snel en eenvoudig zoeken; haal snel een oud certificaat op uit het archief en deel het op een eenvoudige wijze via e-mail of uw portal (klantomgeving).


Inkoop & ontvangstcontrole

CAS kan op basis van het ontvangen materiaalcertificaat controleren of alle bestelde charges / heats zijn binnengekomen. Daarnaast kan CAS alle detail informatie over de charge, buis of plaatnummer controleren op diverse kenmerken zoals kwaliteit, normering, afmeting, mechanische eigenschappen en/of chemische samenstelling. Alle kenmerken die tijdens uw inkoop zijn vastgelegd in uw ERP systeem en ook op het certificaat zijn vermeld, kunnen automatisch worden 'gematched'. Zijn er afwijkingen geconstateerd? Dan ontvangt u hier direct melding van.


Concept-certificaten printen

In sommige gevallen kan uw opdrachtgever u verzoeken om bepaalde materiaalgegevens beschikbaar te stellen. Echter, het niet altijd wenselijk om originele certificaten te overhandigen. In dit geval biedt CAS de mogelijkheid om conceptcertificaten op te stellen. Deze bevatten uitsluitend de data van het betreffende buis- of plaatmateriaal en kunnen in gepersonaliseerde formats worden aangeboden.


Digitaliseer uw huidige certificaten

Scan uw huidige certificaten en creëer een voorsprong in de informatievoorziening binnen uw organisatie. We zijn in staat grote hoeveelheden certificaten op de achtergrond te verwerken en beveiligd beschikbaar te stellen aan specifieke gebruikers.


Verrijk uw ERP systeem

Het is mogelijk om CAS te verbinden met uw ERP systeem. Onder andere met PRO/Staal, Microsoft Dynamics AX / NAV, Easy2Trade en SAP Business One zijn er koppelingen mogelijk.