Uw slimme alleskunner voor materiaalcertificaten

 

CAS implementeren in uw organisatie

Geen 'Big Bang', maar een gefaseerde aanpak waarmee u stap voor stap uw doel bereikt. Voor CAS is een kort, doeltreffend implementatieprogramma ontwikkeld.

1) Inventariseren - Inzicht in concrete verbeteringen

Na de eerste demonstraties krijgt u inzicht in de mogelijkheden die ontstaan in uw organisatie door de inzet van CAS. Om nog meer draagvlak te creëren kan CAS een demonstratie verzorgen met specifiek uw certificaten. Zijn de belangrijkste collega's in uw organisatie overtuigd? Bepaal dan het doel, wat bereikt u met CAS? Alvorens CAS geïmplementeerd kan worden, vindt er eerst een inventarisatie plaats van de wensen & eisen. In deze fase kunnen betrokkenen aangeven hoe zij CAS willen toepassen en welke voordelen men wil behalen. Certificaten worden nauwkeurig geanalyseerd, zodat er geen verrassingen bij de implementatie zullen volgen. De inventarisatie wordt samengevat in een presentatie (eventueel met Business Case) en een voorstel voor Pre-Productie. 

2) Pre-Productie - Testen & optimaliseren

Een miniatuur omgeving van de toekomst. CAS wordt 'aangezet' voor (de testgebruikers binnen) uw organisatie. In deze fase krijgen gebruikers training en begeleiding in het gebruik van de applicatie. Daarnaast worden uw certificaten verwerkt en beschikbaar gesteld. De herkenning wordt gezamenlijk 'gefinetuned', daar waar nodig, tot dat het doel bereikt is. Tevens is het tijdens deze fase mogelijk om de koppeling met uw ERP-systeem te testen.

3) Live - Aan de slag

U kunt gefaseerd live gaan met onderdelen die in de Pre-Productie goed bevonden zijn door uw medewerkers. Een alternatieve methode is het geheel in de Pre-Productie testen en in zijn geheel live brengen. Kortom, ook deze fase kan volledig volgens uw wensen worden vormgegeven en uitgerold. Het einddoel is in zicht gekomen en nadat de gehele applicatie live is gezet en volgens uw wensen functioneert, is de implementatie afgerond. Uw CAS omgeving wordt nu overgedragen aan de 'support' afdeling. Als u meer informatie over Service Level Agreement's wenst, neem dan contact op met ons.