Uw slimme alleskunner voor materiaalcertificaten

 

Wat is CAS? 

CAS is een innovatieve softwareapplicatie voor het digitaliseren van materiaalcertificaten. De software kan complexe data zowel  in- en uitlezen als ook direct controleren en beschikbaar stellen:

  • Standaard certificaatgegevens zoals afmetingen, kwaliteiten en normen
  • Mechanische eigenschappen zoals kerfslag, trek -en vloeigrens
  • Chemische eigenschappen, zoals het koolstof-equivalent plus alle vermelde elementen
  • Stempels van keuringsinstanties en meer

Deze bedrijfskritische gegevens worden na het inlezen direct verwerkt en digitaal beschikbaar gesteld. Dit biedt organisaties de kans om hun bedrijfsprocessen, zoals ontvangstcontrole, verkoop, en kwaliteitsborging aanzienlijk efficiënter in te richten.


Doelgroep

CAS is speciaal ontwikkeld voor organisaties actief in de handel, distributie, fabricage, constructie, het testen en keuren van hoogwaardige kwaliteit staalproducten. Voor deze organisaties opent CAS een wereld vol nieuwe toepassingen die misschien eerder voor 'onmogelijk' werden beschouwd.

 

Commerciële slagkracht vergroten

Geef sneller een beter advies aan klanten. Het is niet per definitie noodzakelijk om een kwaliteitsmanager in te schakelen voor complexere vraagstukken. CAS onthoudt zoekopdrachten, handig voor opdrachtgevers actief in grotere projecten. Deel direct concept-certificaatinformatie met klanten via een CAS 'concept certificaat' in plaats van het originele certificaat direct te delen. Het delen van originelen kan op het moment wanneer u dat zelf wenst.

 

Risico's minimaliseren

CAS ondersteunt bij het inkopen en controleren van ontvangen goederen door certificaat informatie te vergelijken met leveringsdocumenten en inkooporderbevestigingen. Op deze manier waarborgt CAS dat de bestelling juist en volledig is geleverd, en op de juiste plek in het magazijn terecht komt zonder de inschakeling van een kwaliteitsmanager.

 

Kwaliteitsborging effectiever & efficiënter

CAS controleert zelfstandig ieder certificaat. Dit zorgt ervoor dat u sneller en effectiever de kwaliteit kunt borgen. Het systeem kan berekeningen maken op basis van chemische informatie, klantspecifieke wensen, Europese & wereldstandaarden en meer. 


Tijd en kosten besparen

Er zijn veel handelingen rondom certificaten van inkoop tot verkoop. De tijd die u nu spendeert kan oplopen van 15 minuten tot soms uren per certificaat. Dankzij de inzet van CAS bent u in staat om aanzienlijk veel tijd te besparen terwijl tegelijk de kwaliteit van uw processen sterk verbeterd wordt.